Tábor a bérmálkozóknak

A mai nappal véget ért az egyhetes tábor, amit a bérmálkozóknak szerveztünk. A három falu fiataljai, akik napról napra részt vettek rajta, ma Zsolt püspök atyával is találkoztak. Néhány képpel szeretnénk megmutatni az elmúlt hét hangulatát. 

Öt napot kértünk tőlük! Cserébe kaptunk 22 csillogó szemű kamaszt, akiknek eszméletlen a humora. Öt napot kértünk tőlük, és kaptunk élményeket, rengeteg nevetést. Erkölcsi döntésekben "elmélkedtünk", számolni próbáltunk 30-ig... Ez egyszer sikerült is.Minden helyi finomságot kipróbáltunk. De ahogy a hangulatfelelősünk fogalmazott a hálaadás során: "Kiderült, hogy van az a kajamennyiség, amit nem bírunk megenni."Tényleg néhány plusz kiló felszaladhatott volna, HA nincs a szerdai túránk... Nem igazán szeretném mindenkinek egyesével megköszönni azt, amivel hozzájárult a táborhoz. Valaki mindig kimarad ebből a felsorolásból. 

Helyette néhány olyan gesztus következik, ami nekem nagyon sokat jelentett: 

Volt, aki egy hét szabadságot vett ki, hogy segíthessen. 

Volt, aki minden aprócska feladatban ott volt velünk. Ő tényleg teljes szívvel és odaadással volt jelen. Nyitott felétek! Ez valakinek új, de higyjétek el, ettől személyesebb ajándékot nem is vihettetek haza a héten. 

Köszönöm, hogy olyan meglepetésben is részem lehetett, amit soha nem gondoltam volna. Nem is olyan távoli személy az életemben engedett belelátni minket az Ő szívébe, és olyan mértékben bölcsen beszélt, amiből még egy felnőtt is tanulhatott. 

Köszönöm sokatok őszinteségét, véleményét, hálaadását. 

Azt is, hogy bírtatok enni! Legközelebbre sem ígérhetek sokkal kevesebbet.Szerettük volna, ha emlékezetes lesz ez nektek. 

Voltak, akik még két napra el tudtak szakadni egyéb fontos tevékenységüktől, és velünk tartottak. 

Legutoljára szeretném mindenkinek megköszönni, aki mellénk állt a szervezésben, kivitelezésben és nem hagyott magunkra a feladatokkal. Legközelebb a bérmálkozóinkkal augusztus 3-án találkozunk ilyen családias formában.Továbbra is kereshettek nyugodtan ügyes, bajos dolgokkal!Szeretettel, Eszter!