Adventi készületünk

Az advent a várakozás időszaka.
De nem a tétlen várakozásé! Számtalan módja van, hogy élővé tegyük azt az időszakot, amellyel Urunk születésére készülünk. Felkészíthetjük lelkünket koncertekkel, előadásokkal, filmekkel, zenékkel, versekkel és még sorolhatnánk.

Idei adventünket egy orgonakoncerttel nyitottuk meg nógrádi templomunkban. A megjelenteknek még a hideg idő sem vette kedvét attól, hogy meghallgassák Kiss Gergő lélekemelő orgona játékát.

Az első adventi vasárnap előtt mindhárom községünknek lehetősége nyílott, hogy kreatív módon is készüljön. Berkenyére és Nógrádra is szép számmal jöttek és alkottak, így is kifejezve várakozásukat. Koszorúk, kopogtatók, asztali díszek készültek-hagyományos, modern, csillogó, egyszerű, díszes, kinek-kinek ízlése szerint.


Berkenyén ezen az estén nyitották meg első adventi ablakukat, míg Nógrádon a Születés című filmet nézhették meg. A film nagyszerű felvezetője volt Karácsony titkai című előadás sorozatunknak, melyet Jorsits Attila-teológus tart, péntek esténként a nógrádi könyvtárban.


Ezzel még  nincs vége a várakozás idejének. 

Ismét megrendezésre kerül berkenyei templomunkban a már hagyományos Adventi Koncert, helyi és meghívott előadókkal.

Az idei adventben mindenki találhatott habitusának megfelelő készületi alkalmat. A várakozás időszaka így nem az ajándékvásárlásról szólt, hanem a közösségi együttlétről, a művészeti értékekről, a kreativitás kibontakoztatásáról. Ezek az események emlékeztetnek minket arra, hogy az ünnepi időszak ne csupán a külsőségekről szóljon, hanem az egymás iránti szeretetről, az összetartozásról és az emberségről. 

  A végére néhány fotó a kreatív alkotóktól!