Ima-katekézis 2023-2026

Ima-katekézis? Mi ez a fura szó, gondolhatnánk.


Az "ima" szót talán nem kell magyarázni. 

A "katekézis" kifejezés magyarázata, azonban már keményebb dió. Ha nagyon röviden szeretnénk megfogalmazni, akkor azt mondhatnánk, hogy az nem más mint szóbeli tanítás, bevezetés. Ugyanakkor nem csak szó, hanem a kifejezés magába foglalja az oktató személy elkötelezettségét, hitelességét, aki nem csupán hitbeli ismereteket akar átadni, hanem szeretné saját maga megmutatni, hogy milyen a "hívő életstílus". 

Az imakatekézis kapcsán tehát nem csak "egyszerű" ismeret átadásról beszélünk és nem csak "egyszerű" imádságról, hanem valami sejtelmesebbről, mélyebbről, valami izgalmasabbról.


Egyházmegyénk 2026-ban ünnepli ezeréves jubileumát. Erre az alkalomra egy nagyszerű közösségformáló gondolat, terv született, amely az ima-katekézis nevet kapta.

 
Marton Zsolt főpásztorunk hívására és kérésére valamennyi plébániai közösség ugyanazokat a tanításokat hallgatja, ugyanazokon a gondolatokon elmélkedik. Egyházközségeinkből 2 küldöttünk vesz részt az előkészítő alkalmakon, ahol megismerkednek a tanítással, melyet továbbítanak közösségeikbe, hogy méltó módon készülhessünk együtt az ezeréves jubileumra.

A több alkalomból álló felkészülésünk első időpontja: FEBRUÁR 25.

 
Ezen a vasárnapi délutánon 15 órára várjuk az érdeklődőket a Nógrádi Művelődési Házba, ahol megismerkedhetünk az első tanítással. 

Jelentkezni a sekrestyékben lehet. Kérjük jelezzék, ha segítséget kérnek az oda-és hazajutásban, illetve ha gyermekfelügyeletre lenne szükségük. A találkozót szeretetvendégséggel zárjuk.

Mindenkit nagy szeretettel hívunk és várunk!