Berkenye - Családos kirándulás

Csapatépítő családi kirándulást szervezünk. Fontosnak tartjuk, hogy ide azokat a családokat vigyük, akik év közben rengeteg munkát fordítanak közösségünk életére. Ezzel szeretnénk nekik meghálálni az energiát,amivel egész év folyamán működtették az egyházközségeket. Különböző programokkal igyekszünk elmélyíteni az elszántságukat. Érezniük kell, hogy nélkülük nem, vagy nem úgy menne az egyházközség élete.Egy élményekben gazdag kirándulást szeretnénk a családoknak, ahová egyébként eszükbe sem jutna elutazni. 

A közösség ismeri egymást, bár különböző egyházközségekből érkeznek.Célunk, hogy őket egy erős csapattá kovácsoljuk, így megnyitva az utat falvaink, közösségeink között.Ebben egy ilyen kirándulás sokat segíthet. Az öt nap alatt képesek lesznek egymásra hangolódni, később gyorsabban kompromisszumot kötni, hiszen megbíznak egymásban. 

Velünk tartanak kisbabás családok is, és szeretnénk mindenki igényeit figyelembe venni. Lesznek közösségépítő programok, csoportmunkák, amelyek során jobban összekovácsolódik az egyházukért, közösségükért tenni akaró, annak életében fontos szerepet betöltő családok. Az öt nap alatt képesek lesznek egymásra hangolódni, később gyorsabban kompromisszumot kötni, hiszen megbíznak egymásban. Bejárnánk a környéket - Teréz Anya kilátó - Zalaköveskút, Festetics-kastély – Keszthely, Tavirózsa Kalandpark – Keszthely, Hévíz.


Rezi Keszthelytől és Hévíztől egyaránt 8 km távolságra fekszik. A település az erdővel borított Keszthelyi-hegység, valamint a szőlővel telepített dombok völgyében terül el, az Országos Kéktúra útvonalán. A nagy kiterjedésű erdő kellemes kikapcsolódást nyújt a pihenésre vágyóknak, természetkedvelőknek. A falutól 6 km-re, a Rezi Vár Tanösvény útvonalán érhető el a XIII. században épült vár maradványa. Itt van a körzet legmagasabb pontja. Szálláshelyünk kiválasztása különböző szempontok alapján történt.A közel háromszáz éves épület plébániaként funkcionált az 1980-as évek elejéig, aztán rossz állapota miatt lakhatatlanná vált. A felújítást követően,2012-től mára már kedvelt ifjúsági szálláshelyként illetve Turistaházként fogadj a vendégeit. Optimális családi kirándulások, baráti társaságok,gyermekcsoportok részére. Konyhája teljesen felszerelt, tavasztól őszig a kertben épített szabadtéri konyha és kemence kínál kellemes gasztronómiai élményeket. Az épülethez tartozó hangulatos kert rendelkezésre áll sátrazók részére is.