01

Teendők

Amennyiben egy szerette elhalálozott, és temetőnkben szeretné elhelyezni testi maradványait, kérem figyelmesen olvassa végig az alábbi teendőket.

02

Időpont egyeztetése

Első, és legfontosabb, hogy a családból az hívja fel az atyát, aki a temetést intézi. Vele időpontot egyeztetnek. Ez több mindentől is függ, kérem legyenek rugalmasak!

03

Harangozás

Amennyiben szeretné, ha harangszó szólna néhányszor szerette lelki üdvéért, egyeztessen erről a helyi sekrestyéssel! Minden elérhetőséget az adott falu 'Munkatársaink' menüpontjában talál.

04

Adatok felvétele

A személyes találkozás során fel fogjuk venni az elhunyt adatait (neve, halálozás helye és ideje, születési adatok, hozzátartozó neve, lakcím, részesült-e szentségekben, temetése helye, ideje, végzője)

05

Búcsúbeszéd

Itt szokás, hogy a családtagok maguk írják az elhunyt búcsúztatóját, amit az atya olvas fel a szertartáson. Ebbe beleírhatják személyes tapasztalataikat vele kapcsolatban. Így lehet tényleg bensőséges búcsúzás. Lehetőséget kínálunk arra is, hogy a hozzátartozók érzéseiket, emlékeiket felolvassák/elmondják a temetésen.