Diósjenő - Lelkigyakorlat


Lelkigyakorlatot szervezünk diósjenői felnőtt híveinknek. A korosztályt 18 és 65 év közé helyezzük. Szeretnénk, ha kialakulna egy stabil kisebb közösség, mely a fennmaradásunkért dolgozik. Ugyanakkor nem várható el az önkéntes munka mindenek felett. Olykor viszonoznunk is kell a hosszú éveken keresztül belefektetett munkájukat. 

Ezzel a lelkigyakorlattal a feltöltődés a célunk. Olyan programokon veszünk részt általában, melyek 4-6 ember folyamatos, megfeszített munkájának gyümölcse. Ezen a lelkigyakorlaton nem a munkára, az előadások megszervezésére, csoportok vezetésére fektetnénk a hangsúlyt. Ennek érdekében egy olyan időszakot választanánk a Máriabesnyői Lelkigyakorlatos házban, amikor csatlakozhatunk más atyák (vagy a püspök) által tartott programsorozathoz. A saját lelki feltöltődésünk miatt megyünk. Ezért ezt helyeznénk előtérbe. A lelkigyakorlatos ház által felkínált étkezési lehetőségeket kihasználva, első nap már ebédre oda tudnánk érni, majd a vacsorát követően közös kikapcsolódás, imádság, kötetlen beszélgetés zárná a napot. Ez a pár óra a megérkezésé. Másnap minden étkezést kérnénk. Ezzel együtt részt vennénk egy előadáson, majd kiscsoportos beszélgetésen, közös elmélkedésen. 

Amit várunk ettől a lelkigyakorlattól: közös élmények, spirituális feltöltődés, mély beszélgetések, komoly belső munka, fizikai kipihentség, az ima közösségformáló erejének hatása.