Nógrád - "Kell egy hét együttlét!" programsorozat 2023

A BGA Zrt. Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatása - Helyben megvalósuló programok beadott projekttervet olvashatjátok. Bízunk benne, hogy hozzájárulnak az egy hetes nyári feltöltődésünkhöz!

A "Kell egy hét együttlét!" programsorozatunk szakmai programjában meg kell említenünk a katolikus szellemben való kikapcsolódást, folyamatos lelki fejlődést és az erre lehetőséget biztosító alkalmainkat. 

Egész évben szervezzük az ifjúságot, és a nyári tábor ennek egyik alappillére. Szeretnénk 2023-ban missziós évet hirdetni, így a lehető legtöbb programot, lelki megújulást szolgáló programokat is a Mária- tisztelet köré fonjuk. Az édesanyákon keresztül próbáljuk behívni a kisgyermekeket is közösségünkbe, így a jövő évben tudatosan nyitottak leszünk a beköltözettekkel is. Otthont és közösséget adunk nekik a nyári táborhoz hasonló alkalmaink segítségével. 

A tábor minden napján háromszori étkezést biztosítunk minden résztvevőnek, emellett ingyenes kézműves foglalkozásokat, előadásokat, kiscsoportos és összevont foglalkozásokat. A szerdai napon kirándulunk egy Mária-tisztelethez kötődő helyszínre. A jelen felhívásban szereplő maximális támogatási összeget az étkeztetésre szeretnénk költeni. 

A 70 gyermek és megközelítőleg 20 fő segítő önkéntes egész heti étkezése lesz majd a legdrágább. Az adományok hozzájárulnak ugyan, de az egyre növekvő árak és a bizonytalan beszerzés miatt nem tudunk fix összegekkel kalkulálni. A támogatás mindenképp nagy segítség nekünk. Bízunk abban, hogy 2023-ban ez a program is hozzájárulhat községünkben az egyházi élet felvirágzásához, és meg tudjuk valósítani ezt a gyermekek számára különleges élményt.