01

Szándék

Gyermekkeresztelő esetén (7 éves korig) legalább az egyik szülő kérésére örömmel segítünk abban, hogy a gyermek Egyházunk tagjává váljon. Kérjük a szülőket, jelenjenek meg a nógrádi plébánián, vagy hívják fel az atyát telefonon, amikor időpontot egyeztetnek és megbeszélik a részleteket. A keresztelést anyakönyvezzük, és a továbbiakban kivonatunkat rendelkezésükre bocsátjuk, ha szükséges, ha más szentségeket szeretne majd felvenni.

02

Keresztszülők

Olyan keresztszülőket válasszanak, akik gyermekük keresztény nevelésében életükkel és példájukkal segíteni tudnak. Legalább egy fő legyen katolikus. A nem katolikus "keresztszülőket" tanúként tudjuk bejegyezni.

03

Védőszent

Kiválasztása történhet a név vagy más szempont alapján. A védőszent olyan legyen, akihez gyermekük imádkozhat a későbbi élete során.

04

Stóladíj

A keresztelőnek nincsen stóladíja! Ha mégis szeretne adni egy jelképes összeget, a templom javára adományokat szívesen fogadunk.

05

Felnőttkeresztség

Egy éves felkészülés után (katekumenátus) kerülhet rá sor. Aki felnőttként szeretne megkeresztelkedni – akár házasságkötés előtt – vegye figyelembe a felkészülési időt!